Container geplaatst!

maandag 3 februari 2014 | K.Peene (Junior)

Verslag van werkzaamheden.

 

Deelnemers:

-Kees en Marie van de Gruiter

-Teun en Suzan Vlijm

-Kees, Hannie en Richard Peene

 

Op 23 januari 2014 zijn we via Brussel, Amsterdam, Nairobi vertrokken naar Nundoroto Eldoret in Kenia met als doel de geleverde container (die er nog niet was) leeg te maken, container in te richten als werkplaats, machines te monteren, hulpgoederen te verdelen en mensen te instrueren.

 

Na 's avonds te zijn aangekomen in Nairobi en overnacht te hebben in het Country Lodge Hotel zijn we in twee busjes vertrokken richting Lake Naivasha voor een boottocht op het meer. Rondvaart gehad rond de plaats waar de film "Out of Africa"is opgenomen en veel dieren en watervogels gezien. Doorgegaan naar Lake Nakuru waar een safari gepland stond. Na aankomst enigszins geschrokken van de enorm hoge waterstand van het meer (+3 meter) wat door lokale mensen verklaard wordt door de hevige regens en de opwarming van de aarde. Ingecheckt in Sarova Lion Hill Lodge en tegen zonsondergang de eerste game drive gedaan. Voor Teun en Suzan was dit vooral een ervaring; voor hen is het de eerste keer in Kenia. De volgende dag bij het krieken van de dag weer een game drive en nu de leeuwen gezien die uit lagen te rusten in de boom. Na een dag rust doorgegaan naar Eldoret waar we 's middags aankwamen en hartelijk verwelkomt werden door Margaret, Sally en de crew. Ondertussen was (zaterdagmiddag!) de container aangekomen; bij het lossen door de kraan was het dak beschadigd van het huis van Margaret.

Kees Senior kon het niet laten; eerst kijken of alles nog in de container zit!

 

Gelukkig was alles aanwezig waardoor we de volgende dag konden beginnen met het leegmaken van de container. Dit ging door de goede hulp van de crew en de lokale bevolking van een leien dakje (of we weten ondertussen hoe we de container moeten inpakken) zodat we op dinsdag al konden beginnen met het monteren van de machines en tractor en Teun met het aansluiten van de container op het elektriciteitsnet.

Gelukkig had hij de binnenkant van de container in Middelburg al voorzien van licht en stopcontacten waardoor we op woensdag al stroom hadden in de container.

De crew had ondertussen de banden op de Ford TW15 gezet en de 4-schar ploeg gemonteerd.

Wij hadden ondertussen de tijd voor het in elkaar zetten en monteren van de meegenomen machines en een werkbank in de container te maken.

Na afronden van de werkzaamheden op vrijdag crewleden geïnstrueerd over de nieuwe machines en enkele rijles gegeven op de heftruck.

 

De dames hadden deze week een dagtaak aan de volgende werkzaamheden:

1) sorteren en uitdelen van meegenomen (baby en werk) kleding aan de crew, lokale bevolking, scholen en ziekenhuis

2) bezorgen van nieuwe RVS kasten en tafels voor de keuken van de meisjesschool

3) sorteren en uitdelen van pennen, linealen en schriften aan de scholen

4) sorteren en uitdelen van medische hulpgoederen aan het ziekenhuis

 

Zaterdag was een rustdag gepland met het traditionele bezoek aan de chinees in Eldoret, echter dit werd de Indier (chinees aan het verbouwen) en midden in de nacht nog een ploeg lassen. (ploegseizoen was begonnen) Volgende dag weer afgereisd naar Nederland waar we met een vertraging van 4 uur aankwamen.

 

Dit is een kort verslag van een enerverende week in Kenia; je kan een boek vol schrijven wat allemaal gebeurd in zo'n week, echter....zie de foto's die geplaatst zijn onder Fotoalbums - Container plaatsen Nundoroto.

 

Speciale dank gaat uit naar:

-Kees Senior en Marie (voor onstuitbare motivatie)

-Teun en Suzan (maakt zich in het plat Gelders verstaanbaar in Kenia)

-Hannie en Richard (de haan is nog steeds van de leg)

-Margaret, Sally and the crew for taking care of us

-Evert voor het onderkomen

-alle sponsoren, klein en groot, jong en oud die het mogelijk maken dat we dit kunnen en mogen doen.

-iedereen die ik vergeten ben 

Container geplaatst!