Schaatsen voor SCHiK

zaterdag 4 februari 2012 | E. van den Ham

In het "streekblad Hart van Holland was op woensdag 1 februari het volgende artikel te lezen:

 

Zevenhuizen - Met een beetje geluk en nog een nacht flinke vorst kan er vanaf donderdag of vrijdag geschaatst worden op de ijsbaan bij boerJan Paul aan deJulianaweg 2a. Het wordt niet zomaar schaatsen op de in enkele dagen geprepareerde ijsvloer, het wordt 'Schaatsen voor SC H i K'.

De inkomsten die gegenereerd worden met de ijsactiviteiten, gaan in zijn geheel naar SCHIK (Stichting Christelijk Hulp in Kenia), een landbouwproject van een aantal kerken in Zevenhuizen, Zoetermeer en Berkel.

Initiatiefnemer van de ijsbaan aan de Julianaweg is Peter van Vuurde. Hij werkte een halfjaar in Kenia voor het project SCHIK, een indrukwekkende periode voor deze jonge Waddinxvener. Alles pakt hij sindsdien aan om geld te generen voor het project. Bij zijn plan een oerhollandse activiteit als schaatsplezier te combineren met een mooie bijdrage voor SCHIK, vond hij in boer Paul een goede partner. Zodra de vorst zich aandiende gingen ze aan de slag.

"Alle schaatsliefhebbers zijn welkom op de baan. Alhoewel. we zien liever geen snelheidsduivels, daar is de baan niet geschikt voor. Maar iedereen die graag een baantje trekt of lekker zwierend over het ijs wil kan zijn hart hier ophalen. En natuurlijk de jongsten onder ons die, desnoods achter een stoel. hun eerste schreden op het ijs nog moeten zetter'', laatJan Paul weten.

De toegang tot de baan van negenhonderd vierkante meter bedraagt 1,- euro voor kinderen tot twaalfjaar, voor de overige schaatsers 2,- euro. En natuurlijk is er een koek-en-zopie tent', aldus Paul. De baan zal geopend zijn van 15.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur. Er worden informatieborden geplaatst.

De organisatoren hebben inmiddels contact gehad met de gemeente. De gemeente is in ieder geval enthousiast over het initiatief, zegt Paul. En oh ja, ook scholen kunnen bij ons terecht. Voor meer informatie kunnen zij bellen met Peter van Vuurde: 06-43143158.

 

Het volgende filmpje geeft u een impressie van de actie!

 

Schaatsen voor SCHiK