Samenwerking met SNV

woensdag 1 juli 2015 | E. van den Ham

SNV Nederlandse Ontwikkelings Organisatie bestaat ruim 50 jaar en is sinds 1967 actief in Kenia. SNV richt zich onder meer (en niet alleen in Kenia) op de kleinschalige boeren, onder wie veel vrouwen, die 70% van het beschikbare voedsel in de wereld produceren.

Sinds 2012 heeft SNV een programma dat gericht is op het verbeteren van de melkproductie in Kenia. Via het kuilvoer dat het Nundoroto Farm Project produceert, is SNV met ons in contact gekomen. Dat heeft geresulteerd in een samenwerkingsovereenkomst, waar we erg blij mee zijn.

SNV ziet Nundoroto Farm een sleutelrol vervullen in de verbetering van de melkproductie. Dat kan immers alleen als de voedselvoorziening voor de koeien aanzienlijk verbetert. Kuilvoerproductie is dus noodzakelijk, en het was mooi om te horen dat SNV ons beschouwt als een van de beste kuilvoerproducenten in Kenia! Dat betekent niet dat er geen verbetering mogelijk is...

We zijn dan ook heel blij met het advies dat de experts van SNV aanbieden, met het organiseren van een field day (demo-dag) voor de boeren en voor de training die ze aan onze mensen willen geven.

Op onze beurt hopen we dat we inderdaad de melkproductie via ons loonbedrijf kunnen verbeteren. Op Nundoroto Farm kunnen we laten zien wat er mogelijk is en zijn we in staat om ook SNV mogelijkheden voor het trainen van de boeren te geven. In elk geval sluiten onze doelstellingen en die van SNV voor hulp aan de boeren naadloos op elkaar aan. We verwachten er veel van.

Samenwerking met SNV